SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Aquis Submersus

: Aquis Submersus

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

76 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Theodor Storm, a romantika és a realizmus határán álló múlt századi német író e borongós hangulatú, költői kisregénye egy XVII. századi tragikus szerelmi történetet beszél el. Gyermekkorában az író egy 1666-os keltezésű festményt látott egy templomban, a kép egy halottsápadt kisfiút ábrázolt vízililiommal a kezében. A festmény alján négy betű állt: C. P. A. S., s az utóbbi kettőről azt tartotta a szóbeszéd, hogy a latin aquis submersus azaz: megfulladt kifejezés rövidítése. Sok-sok év múltán, felnőtt korában az író ismét rábukkan egy hasonló képre, egy polgárcsalád lakásán, ahol a festő elsárgult feljegyzéseit is őrzik. E feljegyzésekből kibontakozik a titokzatos négy betű valódi értelme, mindenekelőtt az első két betű jelentése: culpa patris, vagyis: az apa bűne miatt. Kiderül, hogy a sápadt vízililiomos kisfiú a festő tulajdon gyermeke, egy titokban sarjadt, majd tragikusan félbeszakadt szerelem gyümölcse, aki csakugyan az apa végzetszerűen elkövetett vétke miatt fúlt vízbe. Storm fojtott feszültségű, fájdalmasan szemérmes prózáját Szabó Lőrinc maradandóan szép fordításában olvashatjuk magyarul.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!