SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Asszonyok rajnai tájban

: Asszonyok rajnai tájban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

220 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631410110

tartalom:

Az író önmaga határozza meg legfrappánsabban és egyben szellemes-burkolt célzatossággal nagyon is a mai NSZK-ról, a nagypolitika gépezetét irányító és manipuláló erőiről, vezető pénz- és gazdasági embereiről, zárt, de messze ható erőterükről szóló par excellence társadalmi regényének jellegét: "Mivel ebben a regényben minden a képzelet műve, csak a képzelt cselekmény színhelye nem, a szokásos óvó nyilatkozatok egyikére sincs szükség. A hely vétlen, nem vélheti, hogy érintve van." A helyszín pedig a mai Bonn, a Rajna-parti főváros, amely nem csupán a napi politika központja, hanem e "vidéki főváros" reprezentánsainak magánélete, intimszférája eseményeinek színhelye is a város, ahonnan minden messze kisugárzik a magánpaloták falain túlra; ily módon az emberi kapcsolatok szövevényes hálózatát fonja össze mesteri tömörséggel, szinte végleges, drámai összefoglalásként Böll. - A főszereplők: miniszterek, bankárok, vezető pártpolitikusok és egyházi méltóságok, valamint a hozzájuk tartozó asszonyok, akik - amint erre a cím is utal - az abszolút és eszmei értelemben vett főhősök, s akik többségükben az erkölcsi normák hordozói - akár a legjobb értelemben vett valláserkölcsi princípiumoké is -; a formailag néha a háttérben maradó asszonyok, akiknek legszebb alakjaiban fel-felcsillan a korábbi híresen szép bölli nőalakok emléke is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!