SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Az elsodort testvérek

: Az elsodort testvérek

Fordító:

Kiadás:

Pozsony, 1936

Kiadó:

Eugen Prager Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

"Leonhard Frank (1882. szeptember 2. - 1961. augusztus 18.) Német elbeszélő és regényíró. 1904-től festészetet tanult a müncheni Képzőművészeti Akadémián. Többek között grafikusként, műszerészként, gyári munkásként, ápolóként és sofőrként dolgozott. Korán rokonszenvezni kezdett a szocialista eszmékkel, ezért 1915-ben Svájcba emigrált. Háromszor nősült, első felesége a magyar származású Erdélyi Liza volt. 1918-ban visszatért Németországba, de a nácizmus elől ismét menekülnie kellett: 1933-ban Párizsba emigrált. A háború idején menekült, végül az Egyesült Államokban kötött ki. Hollywoodban forgatókönyveket írt, majd 1945-ben New York-ba költözött. 1950-ben tért haza Németországba: haláláig Münchenben élt. A 20. századi német irodalom egyik jelentős humanista és kritika-realista képviselője volt. Elbeszélései a német irodalom legjobbjai közé tartoznak, gyakran önéletrajzi ihletésűek, mély humanizmus jellemzi őket. Stílusában az expresszionista szaggatottság és érzelmi telítettség lírai humorral, árnyalt lélekábrázolással párosul." szinhaz.hu

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!