SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Az örök kispolgár

: Az örök kispolgár

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632800346

tartalom:

"A fiumei születésű németül író Ödön von Horváth apja az Osztrák-Magy Monarchia diplomatája volt, akit sokszor áthelyeztek. Írónk így lett a budai Rákoczianum növendéke 1911-ben, majd később a pozsonyi főreáliskoláé két évre. Ismerte és szerette Ady költészetét. Sok szál kötötte a magyar kultúrához is. 1938-ban Hollandiába, majd Franciaországba emigrált, s nem volt még harminchét éves, amikor Párizsban halálra sújtotta egy vihar letörte faág a Champs-Elyséen. Pályáját drámaíróként kezdte, élményvilága az első világháború utáni válságos időszak. Ez a témája 1930-ban megjelent első regényének is. A Németországból Spanyolországba utazó szereplők beszélgetése közben az akkori Európa körképét ismerjük meg, anekdotákból, pillanatképekből. S közben az ellenállhatatlanul mulatságos cselekmény mögött lüktet az író ellenszenve minden türelmetlen, erőszakos soviniszta felfogással szemben. A nagy antifasiszta regények előfutára ez a könyv, már 1930-ban pontosan érzékeli a születő nemzeti szocializmus pusztító erejét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!