SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Biedermann és a gyújtogatók

: Biedermann és a gyújtogatók

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A nagy svájci drámaíró a középkori moralitásokra emlékeztető tragikomédiában írta meg a német nyárspolgár drámai sorsát. Biedermann úr, hajnövesztő-árus és milliomos nem tud ellenállni az alvilág sötét hatalmait képviselő gyújtogatóknak, akiket a sátán csatlósaiként ismerünk meg a pokolban, befogadja őket házába, sőt, saját élete és vagyona elpusztításához is, gyávaságból, segédkezet nyújt nekik. Ezt a különös sorsot - a fasizmussal szövetkező polgárét - villódzóan káprázatos, szellemes műben jelenítette meg Max Frisch, a modern dráma új eszközeit használva a háború és a fasiszta demagógia leleplezésére. A színművét 1958-ban mutatták be a zürichi Schauspielhausban, sikere a szerző nagy tehetségét éppúgy bizonyítja, mint a mű rendkívüli aktualitását.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!