SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Coriolanus

, : Coriolanus

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Német irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Lehet-e, szabad-e Shakespeare-t átdolgozni? Bertolt Brecht is felteszi ezt a kérdést, és rögtön válaszol rá: "Igen, ha tudjuk!" Shakespeare átdolgozása jóformán a maga korában kezdődött - és Shakespeare nagyságának egyik bizonyítéka, hogy minden kor megtalálta drámáiban a maga aktuális témáit, problémáit, s éppen ezért igyekezett a maga dramaturgiájába bújtatni Shakespeare-t. Bertolt Brecht Coriolanus tragédiáját, a mi korunk szellemében, a büszkeség tragédiájából a pótolhatatlan ember tragédiájává formálja. Az átdolgozás lényege nem a szöveg megváltoztatásában rejlik, hanem az egyes szerepek funkcióinak átértékelésében. Brecht átdolgozásának nagy érdeme, hogy a Coriolanust, a shakespeare-i életmű egyik legkevésbé népszerű, legritkábban játszott darabját mai, élő színpadra alkalmazta. A darabot sikerrel mutatta be az 1965/66-os évadban a Nemzeti Színház is.

leírás:

Gerince kopott. Számozott példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!