SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Mi lesz veled - emberke?

: Mi lesz veled - emberke?

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Sokan emlékeznek még Fallada regényének megérdemelten hatalmas világsikerére. Ez a siker és a regény mondanivalója indokolja most az új kiadást. "Nincs bennem semmi kiválóság" - mondja valahol a mű hőse, Pinneberg, s ez, nem rossz értelemben, jellemző Fallada regényalakjaira. A kisember egyszerű, szorongó, a "lecsúszástól" rettegő érzései élnek Pinnebergben és Barikában, a fiatal házaspárban. A harmincas években milliók ismertek magukra az ő alakjukban. Pinnebergék kis élete a tehetős polgárok és proletárok közt vergődik. Az előbbiek közönyös lenézéssel, az utóbbiak minden rokonszenv nélkül nézik ezt a rettegő vergődést. Pinneberget megkísértik a világváros kétes egzisztenciái is, úri kerítőnők, szélhámosok, a meztelen testkultusz eszmei hívei, akik jól élnek pornográf képek árusításából. Ebben a zavaros világban sodródnak a kisemberek megoldatlan életükkel, apró örömeikkel, ezt a világot mutatja meg Fallada a harmincas évek "weimari realizmusának" egyik legjobb képviselője, a "Mi lesz veled - emberke?" szerzője.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!