SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Mi lesz veled - emberke?

: Mi lesz veled - emberke?

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A huszas évek végén, főként Berlinben játszódó történet a nagy gazdasági válság szociális viszonyait jeleníti meg. Főszereplője, a fiatal kishivatalnok tisztes kispolgári körülményekből jut a munkanélküliség, majd a kereskedősegéd próbáratevő élet- és munkakörülményeihez. Miközben törékeny, fiatal feleségével, Barikával együtt érzékenyen - csalóktól, hamiskártyásoktól, szélhámosoktól körülvéve - megpróbálják emberileg tisztán átvészelni a kor mocskát és brutalitását, a sors, a "társadalom", melynek megélhetésüket kellene biztosítania, kérlelhetetlen marad velük szemben. Pinneberg ismét munka nélkül marad, s a házaspár az időközben született kisfiút, Lurkót segélyek kegyelemfillérein és az asszonyka cselédmunkájával szerzett keresetéből próbálja fölnevelni. A külvárosi kunyhóban, ahol meghúzzák magukat, hideg van, nyomorúságosak is a körülmények, s a család életét "farkastörvényű" világ veszi körül, ismételt megaláztatásokat kell átélniük. A regény eddig a mélypontig követi sorsukat, s az író aggódását a történelem kimenetelét illetően a regény címe is jelzi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!