SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Egy szolgálati út vége

: Egy szolgálati út vége

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Gruhl asztalosmester és katona fia egy forgalmas útkereszteződésnél elégeti a hadsereg gépkocsiját, amelyen a fiatal Gruhlt szolgálati útra küldték. Heinrich Böll remek szatírában mutatja be ennek a szokatlan, különös ˝bűntény˝-nek körülményeit. A regény voltaképpen a reggeltől éjfélig tartó bírósági tárgyalás története, melynek keretében fény derül a tett elkövetésének indítékaira, és feltárul az egész nyugat-németországi kisváros atmoszférája, élete. Böll szinte jegyzőkönyv módján sűrített stílusban mutatja be a városka, a járás lakosságának legjellegzetesebb típusait s az életüket szövevényesen összekötő szálakat, és szinte csak a cselekmény végén vesszük észre, hogy a távlatok közben kitágultak, a kép, amit Böll a kisvárosi társadalomról rajzolt, valamiképpen nagyobb és jelentékenyebb lett, hogy itt az egész bonni rendszer szelleméről van szó. ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!