SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Egyirányú utca; Berlini gyermekkor a századforduló táján

: Egyirányú utca; Berlini gyermekkor a századforduló táján

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Atlantisz Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

190 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639165786

tartalom:

"Az Egyirányú utca legkorábbi szövegei 1923-ban születtek. Amikor szeptemberben Gerschom Scholem kivándorolt Palesztinába, Benjamin egy címnélküli papírtekercs formájában ajándékozta neki a később Császárpanoráma címen publikált írás első változatát. 1924-ben - ugyancsak Scholemnek - már egy barátok számára összeállítandó könyvecske tervéről ír, egy évvel később el is küld Hugo von Hofmannstahlnak egy aforizma-gyűjteményt, megjelenést remélve a Neue Deutsche Beiträge lapjain. Az első publikált szöveg (Tizenhárom tézis sznobok ellen) a Berliner Tageblattban jelent meg 1925. július 10-én, a teljes kötetet végül a Rowohlt adta ki Berlinben 1928. januárjában. [...] A Berlini gyermekkor közvetlen előzményét Benjamin Berliner Chronik címmel alighanem Ibizán kezdte el írni 1932. áprilisa és júniusa között. Az első megjelent írást, a Karácsonyi angyalt a Vossiche Zeitung publikálta az évi karácsonyi számában. 1933-ban több szöveg is megjelent e lapban és a Frankfurter Zeitungban, ekkor már többnyire nemzsidó hangzású álnevek (pl. Detlef Holz) alatt. [...] Amikor Adorno 1950-ben a frankfurti Suhrkampnál megjelentette a Berlini gyermekkort, semmilyen a szerző által sajtó alá rendezett végleges szövegegyüttes nem állt rendelkezésére, így különböző kéziratokból és fellelhető újságpublikációkból állította össze a kötetet, melyben a szövegek sorrendjét illetően sem támaszkodhatott az íróra."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!