SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
El Hakim. Egy orvos regénye I-II. kötet

: El Hakim. Egy orvos regénye I-II. kötet

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Hungária Könykiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p., 210 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

El Hakim arabul: az orvos. A modern Egyiptomban játszódik ez a világsikert aratott regény és ez az ismeretlen, az irodalomban alig szereplő titokzatos környezet egyik legfőbb vonzóereje. Assiutban született dr. Ibrahim, a sebész, aki itt önmaga meséli el izgalmas életútját. Ibrahim szenvedélyesen vágyódik az után, hogy segíthessen a beteg embereken, elsősorban félállati sorban élő honfitársain s ez a szenvedély hajszolja az orvosi hivatás felé. De Ibrahim nem csupán orvos, ő forradalmár és szívén viseli szenvedő, megalázott nemzete sorsát is. Harcol az idegenek uralma ellen és érzi, hogy népe legtöbb baja a véghetetlen szegénységből fakad, holott a föld egyik természeti kincsekben leggazdagabb országában élnek. Az európai kultúrájú Ibrahim harca népe boldogulásáért, önmaga boldogságáért: ezt a két hatalmas hajtóerőt állítja a szerző remek könyve tengelyébe. Ibrahim elbeszélésén, nagy küzdelmein, szerelmein és csalódásain át fény derül a mai nyugtalan Egyiptomra, a folyton megújuló diákforradalmakra - egy erjedő, forrongó nemzet életére. Knittel hatalmas művészi ereje megrendítő élménnyé fokozza a rejtett erők elemi küzdelmét. A két kötet egybekötve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!