SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Embervásár Mexikóban

: Embervásár Mexikóban

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Traven regénye a század eleji mexikói környezetbe viszi el az olvasót, ahol a don Casimirók, a don Babrielek gondoskodnak az indián falvak "jólétéről" - és a maguk hasznáról. Szívesen segítenek a bajba jutott parasztokon, ha a rájuk kivetett adót nem tudnák megfizetni: jövedelmező szerződést kínálnak nekik... igaz, hogy a pénzt viszont ők zsebelik be. Ha valaki mégis megpróbálna az útjukba állni, hamar csattan a zár a börtönajtón, gyorsan előkerül a fegyver. Traven a "szabad" indián parasztok sorsát írta meg ebben a műben, hőseinek életében eleveníti meg az emberkereskedelem körmönfont módszereit, a kiskirányok és a bennszülöttek világának különbözőségét. Traven a demokráciáról, szabadságról és jogegyenlőségről harsogó Diaz-rendszert leplezte le ebben a regényében, de egyben a latin-amerikai diktatúrák jellemzőit is felvázolta szereplőinek hányatott sorsában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!