SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Hamlet avagy a hosszú éjszaka vége

: Hamlet avagy a hosszú éjszaka vége

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

527 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A második világháború után megjelent híres könyvében a szerző egy modern Hamlet történetét írta meg. Lélektani detektívregénynek nevezhetnénk írását, de ráillik a lélektani kalandregény elnevezés is. Edward Gordon, a háború utolsó napjaiban súlyosan megrokkant angol ifjú, betegen érkezik vissza hazájába és a szülői házban keresi a bűnöst, aki felelős nemcsak az ő tönkretett fiatal életéért és a pusztító világháborúért, de a meghitt családi kör, az otthon széthullásáért is. Anyja ösztönzésére egy ideig vállalja Hamlet szerepét, de a betegség éjszakájában megtett hosszú, gyötrelmes útja végén ráébred arra, hogy a bűnöst nem otthonában kell keresnie. A szerelem és a gyűlölet emésztő tüze elpusztítja Edward szüleit, akik a valóság és a képzelet között vergődve csak a halálban találnak újra egymásra. De Edward meggyógyul, és a szenvedély lángjában megtisztulva, bátran indul el egy új élet felé. Döblin írói egyéniségének egyik alapvető vonása, a "Lust zu fabulieren", több mint egyszerű mesélőkedv: a mesemondás gyönyöre ez, amellyel magával ragadja és az olvasás gyönyörével ismerteti meg olvasóit.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!