SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Hölderlin

: Hölderlin

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Peter Weiss drámájának a 18. és 19. század fordulóján élt nagy német költő Hölderlin a főhőse. Modellül választására többek között azok az irodalomtörténeti kutatásaok adtak alkalmat, amelyek Hölderlin művéhez és tragikus sorsához jakobinizmusban találták meg a kulcsot. Peter Weiss értelmezése szerint az élete utolsó évtizedeit elborult elmével vigigélő Hölderlin következetes jakobinus maradt, egykori pálya- és sorstársai közül ő egyedül, és Hemletként csak megjáttszotta az őrültet, így menekülve a restauráció korszak reménytelenségéből. A darabban megjelenik Goethe, Schiller, Hegel, Schelling és Fichte is, valamennyien a francia forradalomtól visszariadó evolucionizmus képviselőiként, sőt, végül merész fordulattal még Marx is, ő azonban a forradalmi gondolat örököseként. Peter Weiss darabja a tényeket csupán az alapprobléma szemszögéből jeleníti meg "egydimenziós" alakokat léptet föl, kimozdítja őket a hagyomány nyugalmi állapotából, hogy ebben az elidegenített, kizökkentett képben új, napjainkhoz is szóló összefüggéseket mutasson fel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!