SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Horn halála

: Horn halála

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A magyar olvasók Az idegen barát és elbeszéléskötete, a Meghívás polgári lever-re alapján már megismerkedhettek Christoph Heinnel, akit méltán tartanak a német nyelvterület egyik legjelentősebb kortárs írójának - 1957-ben játszódó új regényének címszereplője a koncepciós per áldozataként büntetésből került az isten háta mögötti kisváros múzeumigazgatói posztjára. A megkeseredett, embergyűlölő, sokak szemében gyanús történésznek bőven akad ellensége, egyikük fel is jelenti azzal a váddal, hogy Horn, legújabb régészeti leleteire hivatkozva, az érvényes marxista történelemtanítással ellentétes nézeteket hangoztat. A tudós nem várja meg az újabb meghurcoltatásnak végét: öngyilkos lesz. Tragikus életútja, amely híven tükrözi a korszak fojtogató, hazugságokra épülő valóságát, mozaikszerűen tevődik össze a kisváros néhány lakójának: a helybeli orvorsnak, a polgármesternek, a boltosnőnek, a patikusék kisfiának belső monológjaiból.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!