SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Isten hűbérese

: Isten hűbérese

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

201 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A hart-i templom egész éven át elhagyottan és lezárva áll egy terebélyes hársfa és egy hajdanta messzi földön híres, búcsúsoknak épült vendégfogadó mellett. Május utolsó napjaiban feltárulnak a templom kapui, elérkezik a templom «nagy» napja. Az Inn-vidék minden zugából özönlenek a búcsújárók, parasztgazdák és az asszonyaik, kocsin, lovon, sőt a nemrégiben szerzett újmódi alkalmatosságokon, motorkerékpáron és automobilon is.
A templom oltárán Szűz Mária áll. Lába mintha táncolna a csillagokkal telehintett földgömbön, csak egy ujjal érinti a gömböt, az Örökkévaló fuvallata emeli magasba a diadalmas asszonyt. A nép «táncoló madonnának» nevezi, oly bájosan szárnyaló, földi súly nélkül való, s mintha kertek illatával és a nyár fűszeres lehelletével eltelve venne búcsút a földtől. A búcsújárók és zarándoklók minden sóhaja, baja, gondja szertefoszlik a megkoronázott, bíborpalástos mennyei Szűz orcájának sugárzásában.
E földöntúli jelenséget két szent őrzi az oltáron: Szent Notburga és Vendelin, a szent pásztor. Notburga ama jámbor parasztlány, ki egykor - menekülni akarván a nagyon is kemény hűbérmunka igájából - felröpítette «az égbe» sarlóját, - és ez a sarló, a legenda szerint, csodálatos módon nem hullott vissza a földre, megállt a levegőben, mintha fennakadt volna egy láthatatlan aranyszögön. Vendelin, a pásztor, pedig az istállók patrónusa. Egykor sokféle kórt és dögvészt tudott gyógyítani, puszta neve még ma is elűzi az istállók rémét...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!