SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Jud Süss [A herceg és kincstárnoka]

: Jud Süss [A herceg és kincstárnoka]

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Árkádia

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

468 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633071526

tartalom:

"A Jud Süss volt az a regény, mely íróját, Lion Feachtwangert egy csapásra világhírűvé tette. Angliában már 1933-ban filmet forgattak a történetből, csakhogy 1940-ben a nácik is elkészítették a maguk hírhedt, uszító filmváltozatot. A magyar olvasóknak 1946 óta nem volt rá alkalmuk, hogy új kiadásban ismerkedjenek meg Josef Süss Oppenheimer históriájával, aki a történelem tanulsága szerint nemcsak a könyv lapjain, de a valóságban is páratlan karriert futott be a XVIII. századi Württemberg hercegségben. Az eszes és rátermett Süss fokról fokra a tartomány legbefolyásosabb emberévé küzdötte fel magát, s nem hallgatva a bölcs atyai barátokra, életmódja kérkedő pompájával kihívta maga ellen mind a nagyurak, mind a kisemberek gyűlöletét. Kislánya tragédiája kellett hozzá, hogy Süss elismerje: tévúton járt. Ez a felismerés azoban erőt adott neki legalább ahhoz, hogy emelt fővel viselje el mártíromságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!