SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Karácsony

: Karácsony

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Ecclesia Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Ifjúsági Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

422 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Ez a könyv May Károly méltán világhírű kalandos történetei között is kimagasló helyet foglal el. Az ifjúsági irodalom - Cooper és Verne Gyula mellett - klasszikus mestere nemcsak lebilincselő elbeszélőnek, a természet és az emberi környezet kitűnő festőjének mutatkozik ebben a művében, hanem az ifjú szívek nagy varázslójának is. Mondanivalóját elsősorban ahhoz a fiatal nemzedékhez intézi, amelynek képviselői mernek még hinni abban, hogy a bűn szükségszerűen elnyeri büntetését, és mernek hinni az igazság, a becsület és az önfeláldozás értékében. A könyv címe - Karácsony - arra a kedves és nemesen érzelmes keretre utal, amelybe az író beleágyazza izgalmas útleírását. A történet a szerzőnek és barátjának, Carpiónak, egy nehéz és ínséges diákkori karácsonyával kezdődik és sok évvel utána ugyancsak egy - számtalan kalandot és megpróbáltatást lezáró - karácsonnyal fejeződik be a vadnyugat sziklás hegyei között. Ennek az ünnepnek az örömét azonban szomorúság fátyolozza be: a gyerekkori barát, Carpio haldoklik a karácsonyfa tövében. Ez a keret - és az események során itt-ott felbukkanó motívumai - alkalmat nyújtanak az írónak ahhoz, hogy megvallja mély és őszinte keresztény hitét, mint azt a forrást, ahonnan embersége, erkölcsi tisztánlátása, az igazságosság és emberiesség iránti elkötelezettsége ered.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!