SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Kis Zaches. Más néven Cinóber

: Kis Zaches. Más néven Cinóber

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

E. T. A. Hoffmann - a XIX. század derekán élt kitűnő, hazánkban is népszerű író - kisregénye: a szatirikus meseirodalom egyik gyöngyszeme. A törpe német fejedelmi udvarocskában kívül-belül csúf kis törpe nyeri el a rangot, kitüntetést, méltóságokat, s ennek megfelelően polgártársai megbecsülését is. Csak egy-két igaz ember látja a törpét annak, ami, de nem hisznek nekik. Hoffmann meséjében mindez egy jószívű tündér furfangjának következménye; tündéri varázslat veszi le később az emberek szeméről a hályogot is, hogy az igaz érdem elnyerje jutalmát. Hoffmann bájos szatirája korának valóságos viszonyait tükrözi, még abban is, hogy visszásságok megszüntét a mesék távolába helyezi, vagy pedig, a realitás keretében, a népmozgalmaktól reméli.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!