SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Levél Lord Liszthez

: Levél Lord Liszthez

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

173 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630742225

tartalom:

Ki is ez a Franz Horn, aki egyetlen éjszakán, egyetlen végtelen sok utóirattal ellátott levélben írja ki elfuserált élete minden keserűségét? Jó ismerősünk, legalábbis azoknak jó ismerőse ő, akik figyelemmel kísérik a mai nyugat-német irodalom egyik legjelentékenyebb írójának, Martin Walsernek a műveit, amelyek közül a legfontosabbak mind megjelentek már magyarul is. Ez a Franz Horn azonos a kiadónknál 1979-ben megjelent Túl a szerelmen Franz Hornjával. A Levél Lord Liszthez című könyvében Walser az ő életét folytatja, életének egy másik válságos szakaszát ábrázolja. A Lord Liszt Hornja azonban sokat változott fiatalabb korához képest, akkor a kudarcot annyira nem tudta elviselni, hogy öngyilkossági kísérletet követett el, most, ez az idősebb Horn voltaképpen már nem lázad, nem tör ki végzetesen, amikor újra ráébred középszerűségére, munkája és élete értelmetlenségére. Most, a kissé alkoholos éjszakán fogant, némileg hosszúra sikerült levélben, melyet riválisához és ellenfeléhez ír, csupán helyzetelemzésre szorítkozik, s végső következtetések levonására. E végső következtetések azonban nem csak rá vonatkoznak, hanem általánosíthatók is: korunk robotba és teljesítésbe fúló hétköznapjainak milliókat érintő hierarchikus viszonyairól, főnök és beosztott kapcsolatáról, emberek rejtett vonzalmáról és taszításairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!