SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Nagy emberekre emlékezem

: Nagy emberekre emlékezem

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Auróra

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Érdekes egyéniség visszaemlékezéseit olvassuk e könyvben. Malwida von Meysenbug átélte majdnem az egyész XIX. századot, s ott lehetett azok körében, akik a 48-as forradalmak bukása után, vagy más politikai okból londoni emigrációba kényszerültek. Megismerkedik Kossuthtal, Pulszky Ferenccel és feleségével, Herzennel, Mazzinival, Garibaldival, Wagnerral, Nietzschével stb., majd élete alkonyán a fiatal Romain Rolland-nal. Malwida von Meysenbugot is haladó gondolkodása miatt kényszeríti száműzetésbe a berlini rendőrség. Órákat ad, fordít, majd elvállalja Herzen anyátlan két lányának a nevelését. Amikor végleg ellobbannak a 48-as lángok, s a politikusok szabadabb országba költöznek, Malwida Olaszországba megy, ahol megírja emlékiratait. A mű nagy része a londoni évekkel foglalkozik. Az emigránsok sorában talán Malwida a legérzékenyebb lélek, aki átélte valamennyiük sorsát. Nagyszerű portrékat rajzol emlékiratában a különböző típusú emberekről. Ő maga elkerülte az emigráns-sors átkát: nem fecsérelte el az éveket csodavárásban, hanem keményen dolgozott. Olyan egyéniség volt, akinek érdemes megismerni életútját, annál is inkább, mert közben színes ecsettel feleleveníti korának nevezetes embereit és eseményeit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!