SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Prózai írások

: Prózai írások

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Olvasóink többsége elsősorban mint költőt ismeri Rainer Maria Rilkét - a "Duinoi elégiák", a "Requiem" és a csodálatos "Szonettek Orfeuszhoz" szerzőjét. Ebben a kötetben a költő prózai műveinek legszebb darabjait gyűjtöttük össze. Különös, meghatározhatatlan műfajú írások ezek - nem elbeszélések, de nem is tanulmányok; bölcselkedés, de át- meg átszőve a legszemélyesebb líra hangjaival. Bárhová sorolhjuk is ezeket az írásokat, egy dolog kétségtelen: Rilke ezekben is elsősorban költő, ez nyilatkozik meg megkapó, sokszor bizarr gondolatainak csodálatosan gazdag árnyalatú, az emberi lélek leghalványabb rezdüléseit is visszaadó kifejezésében. Mert mindig, minden művének, verseinek és prózai írásainak - legfőbb és szinte egyetlen tárgya az emberi lálek, azt kutatja, azt boncolja rejtett parázsként izzó szenvedélyével, azt ábrázolja, azt tárja fel ezernyi bonyolult vetületében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!