SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Pusztulj, bolond!

: Pusztulj, bolond!

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

481 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Karl Zuchart regénye VIII. Henrik korába viszi el az olvasót. Annak az angol királynak a korába, aki elszakadt a katolikus egyháztól s a pápától, és megalapította az anglikán egyházat, s akinek uralma idején Anglia megindult a modern fejlődés útján. Henrik hatszor házasodott. Feleségei közül kettőt a vérpadra küldött. De vérpadra küldte azokat is, akik politikáját, magatartását ellenezték. Köztük Morus Tamást, volt lordkancellárját, az európai hírű tudóst, mert többek között helytelenítette a király válását első feleségétől, Aragóniai Katalintól, s új házasságát Boleyn Annával. - A regény cselekménye 1535-36-ban játszódik. A királynak Boleyn Annával kötött házassága, Morus Tamás perbefogása és kivégzése a regénynek a magja. A történelmi tényeken kívül megismerjük a regény lapjaiból az angol köznapi életet is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!