SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Rando

: Rando

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

361 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Rando már születését illetően is különféle bonyadalmak közepette csöppen a világba. Két különböző anyakönyvi adat és két pap kíséretében futja be egyátalán nem hétköznapi pályáját. Komikus, nevettető, olykor azonban keserű következtetésektől sem mentes kalandjai során az olvasó szeme láttára formálódik meg egy modern picaro alakja. De a kalandregény klasszikus hőseivel ellentétben Randót a kényszerhelyzetek állítják komikus választások elé. Ez a derűs szeretettel megrajzolt, kicsit bumfordi, tenyeres-talpas kisember egy sajátságos életfilozófia nyomában botladozik végig a történelmen. Ősei bevált tapasztalatai arra tanítják, hogy a világháborúkkal szoros ismeretséget kötött században egyetlen útja kínálkozik a túlélésnek, és ez "a lakatosok királysága". Ez a varázslatos birodalom rendszerint a hátországi fegyvergyárakba szólítja a hadköteles szakmunkásokat, ily módon kímélve meg őket a frontvonal viszontagságaitól. Rando azonban itt sem rejtőzhet el önnön sorsa és balszerencséje elől. A körülmények komikus összejátszása folytán - repülőgép-szerelői minőségben - egy Messerschmitt fedélzetén találja magát, s hajmeresztő manőverek után, égő motorral éppenséggel egy szovjet repülőtámaszpont kellős közepén "sikerül" landolnia. A botcsinálta pilóta előtt immár komolyabb akadályok tornyosulnak. Hogyan tovább?

leírás:

A könyv sarka megázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!