SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Simone

: Simone

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

286 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Amikor a német fasiszta hadsereg 1940 májusában Franciaországra tört, a francia nép minden osztálya, rétege válaszút elé került: behódolva mentse életét, vagyonát, vagy forduljon szembe a győzelemittasan grasszáló ellenséggel, hogy megmentsen valamit a nemzet becsületéből? Egy francia kisváros egyik zárkózott, előkelő villájának lakói is óhatatlanul szembekerülnek a kíméletlen kérdéssel. A Planchard család öregei csak vagyonuk biztonságára gondolnak, s vállalják a németekkel való diplomatikus békességet - a tizenöt éves Simone, a szegény kis rokon lány azonban fellázad a nagypolgári vagyonféltés elvei, észjárása ellen, és éjszakai féltett olvasmányának, Jeanne d'Arc életének sugalmazására hallgat. Megérzi, hogy a maga módján neki is tennie kell valamit. Eszmélkedésében segítik a környezetében élő munkások, akiknek józan szava, vélekedése meggyőzi Simone-t, hogy nem gerinctelen, számító rokonságát, hanem a francia nép haladó hagyományait és érdekét kell szolgálnia. Az ő próbatételeiről, "megkísértéséről", elárultatásáról mond el felejthetetlen, megrendítő történetet Feuchtwanger regénye.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!