SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Szent Wonnebald élete

: Szent Wonnebald élete

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ricarda Huch a századeleji német irodalom egyik jelentékeny alakja. Működése igen sokoldalú volt: regényeket, elbeszéléseket, verseket, esztétikai tanulmányokat írt. Műveit az irodalmi közvélemény és az egyéni leleményes meseszövést, emelkedett gondolatokat, a finom mértéktartást méltányoló olvasóközönség is nagy tetszéssel fogadta. Magyarországon - bár a háború előtt számos műve jelent meg magyar fordításban - sajátosképpen kevésbé ismeretes a neve. Ebben a kötetben a kiváló írónő egyik ragyogó humorral megírt szatírikus kisregényével ismerkedik meg az olvasó. Egy álszent papról szól a történet, egy püspökről, aki csalárdul félrevezeti a rábízott "nyájat", aki nem az Úrnak, hanem a maga önös érdekeinek buzgó szolgája. Botrányait az egyház nem palástolhatja másképpen, mint hogy egyre feljebb lépteti a ranglétrán, sőt végül, néhány évvel halála után, szentté avatja. Vázsonyi Endre fordítása híven tolmácsolja az eredeti mű szellemét, száraz, szarkasztikus humorát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!