SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Téli vigília

: Téli vigília

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napjaink Költészete

Terjedelem:

156 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630734192

tartalom:

"Christine Busta a második világháború utáni német nyelvű költészet kiemelkedő egyénisége. 1915-ben született Bécsben. Első verseskötete 1951-ben jelent meg. Több mint három évtizedet felölelő munkásságában nyomon követheti a modern irányzatok csaknem teljes vonulatát; voltaképpen egyikbe sem sorolható, de felszívta, asszimilálta valamennyit, az expresszionizmustól az objektív lírán és a lakonizmuson át az új szubjektivitásig. Költészetének alapvonása a humánum - a német természetlíra is elveszti verseiben az embertől független tenyészet szuverenitását. Mindig emberhez szól, emberhangon, akkor is, ha ókori, mitikus leleteket, mítoszfoszlányokat idéz meg, ha szűkszavúan, pár vonallal, egyetlen meghökkentő természeti képet skiccel fel. Katolikus költő, ám a biblikus utalásokat gyakran panteista, antik motívumok szövik át, a vallásos reménység hangját, az evangélium képeit nagyon is evilági vonatkozások színezik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!