SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Thiel pályaőr ; A soanai eretnek

: Thiel pályaőr ; A soanai eretnek

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Külföldi regényírók

Terjedelem:

144 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Vasárnaponkint a neu-tittaui templomban ült Thiel pályaőr, kivéve azokat a napokat, amikor szolgálatban volt vagy beteg volt és az ágyban feküdt. Tíz év lefolyása alatt kétszer volt beteg; egyszer egy mellette elhaladó vonat mozdonyáról esett rá egy széndarab és belevetette összezúzott lábbal a pálya árkába, másodszor egy borospalack repült neki a mellének egy vágtató gyorsvonatról. Ezen a két baleseten kívül nem volt semmi a világon, ami távol tudta volna tartani a templomtól, hacsak szabad ideje volt. Az első öt évben egyedül kellett megtennie az útat Schön-Schornsteinből, egy Spree-menti telepről Neu-Zittauba. Egy szép napon aztán egy gyönge és beteges külsejű nőszemély társaságában jelent meg, aki az emberek véleménye szerint kevéssé illett az ő herkulesi alakjához. És megint csak egy szép vasárnapon ünnepélyesen odanyújtotta a kezét ugyanennek a nőszemélynek egész életre szóló frigyre. Két éve ült már a fiatal, gyöngéd nő az ő oldalán a templom padján; két éve tekintgetett már beesett finom arca az ő időjárástól megbarnult arca mellett az ősrégi énekeskönyvbe - és egyszer csak a pályaőr megint csak egyedül volt, mint azelőtt. Az előző hétköznapok egyikén megszólalt a lélekharang : ez volt az egész. A pályaőrön, az emberek úgy mondották, alig lehetett változást észrevenni. ..."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!