SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Tynset

: Tynset

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

162 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az ismert német író írásának műfaja nehezen volna meghatározható, elégedjünk hát meg ezzel a leíró jellemzéssel: egy álmatlan éjszaka szabad asszociációi. Első pillanatban az olvasó csakugyan azt hiheti, hogy meglehetősen tartalmatlan, pusztán lélektani érdekű modernista írás-kísérletet tart a kezében, fokozatosan kiderül azonban, hogy először is a látszólag teljesen szabad asszociációk egy tudatos művészi szándék rendjében vannak megkomponálva, másodszor pedig, ami még fontosabb, hogy a "tudatfolyam" egy valóságos világot tükröz vagy szimbolizál. Ez a világ a mai Nyugat-Németország, általánosítva: a mai Nyugat-Európa, ennek állapotát és közérzetét ismerjük meg az álmatlanul hánykolódó főszereplő gondolatain keresztül. Központi motívuma a reménytelenség, értelmetlenség, céltalanság - az álmatlan személy egy vasúti menetrendből vett évbe, Tynset norvég városka nevébe kapaszkodik, attól várja a megváltást, bár sejti, és végül ki is mondja, hogy ebbe a szimbolikus Tynsetbe nem juthat el soha.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!