SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Válogatott esztétikai írások

, : Válogatott esztétikai írások

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

725 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963280791x

tartalom:

"A német romantika két legérdekesebb, szellemileg is leghatásosabb alakjának műveiből készült válogatásunk, mely bemutatja a romantika kamaszéveit, ahogy Zoltai Dénes bevezető tanulmányának címe találóan jellemzi ezt az időszakot. A Schlegel fivérek, a pedánsan okos Wilhelm s az eredetibb, szeszélyes, szertelen Friedrich, 1795 - 1806 közötti írásai sorakoznak e lapokon, tükrözve a romantika eztétikáját, melyet ők ketten alapoztak meg. A kötetünkben szereplő Athenäum-töredékekben villannak fel szellemes gondolataik, meghatározásaik a Friedrich által elkeresztelt "romantikáról", melyet progresszívnek és univerzálisnak minősítenek, s melynek feladata, hogy a költészet társadalmivá s a társadalmat költőivé tegye. A kötet írásai - többek között Friedrich híres esszéregénye, a Lucinda - tükrözik kettejük művészetfelfogásának belső válságba torkolló ellentmondásosságát is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!