SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Zűrvölgy

: Zűrvölgy

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szakálltalan Isten hatalmasabb volt a szakállasnál... Az ő hatalmán nem töprengtek teológusok, mindenhatósága inkább megfoghatatlanságában nyilatkozott meg. Nem volt olyan kormány, olyan rendőrség, amely utána merészelt volna nyúlni. Túl sok szál futott össze nála. Ki mindenkinek nem nyitottak bankszámlát az ő bankjai és azok, amelyek az övéivel álltak kapcsolatban, hány multinacionális vállalat volt, melynek részvénytöbbsége fölött nem ő rendelkezett, akadt-e egyáltalán nagyszabású fegyverszállítás, amelyben ne lett volna benne a keze, kormány, amelyet nem korrumpált, pápa, aki nála audienciára ne jelenkezett volna? Származását homály fedte. Csupán kósza legendák keringtek róla... Senki nem tudta, mi a neve, akik tudtak létezéséről, csak a Nagy Öregnek hívták." Eme szakálltalan Isten áldásos tevékenysége révén az Isten háta mögötti zűrvölgyi békés község élete is alaposan felbolydul. A községi elöljáró lányát megerőszakolják, kutyája elpusztítására pedig egy egész hadosztály vonul ki Zűrvölgybe. Dürrenmatt kimeríthetetlen fantáziával, bizarr humorral és gyilkos iróniával hatalmas víziót vetít elénk az életről, amelynek valóságában a formális logika törvényei alapján hinnünk kellene, ám egy váratlan fordulat újra és újra kételkedésre sarkall.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!