TÖRTÉNELEM / Németország története kategória termékei
A Német Szövetségi Köztársaság története. Az alapítástól napjainkig

: A Német Szövetségi Köztársaság története. Az alapítástól napjainkig

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Korona Kiadó

Kategóriák:

Németország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

847 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639376779

tartalom:

Manfred Görtemaker, a kiváló német történész összefoglalóan, a teljesség igényével dolgozta fel a Német Szövetségi Köztársaság történetét a XX. század második felében, mely évtizedeken át a megosztottság jegyében telt, majd az újraegyesítéssel vett új fordulatot.
A szerző nemcsak a bel- és külpolitikai vonatkozásokat vizsgálja – különös tekintettel a kényes német-német kapcsolatokra –, nemzetközi keretbe helyezve az események sorát, de gazdasági, kulturális, életmódbeli és szociális kérdésekkel is behatóan foglalkozik, hiszen csak így kaphatunk teljes képet a II. világháborút követő időszakról, a hidegháború, az enyhülés évtizedeiről, az NDK összeomlásáról, majd az új, egységes német állam létrejöttéről.
A mű nemcsak átfogó és tárgyilagos szemlélete miatt érdemel kiemelt figyelmet, hanem olvasható, mind a szakma, mind a történészi előképzettséggel nem rendelkező olvasók számára világos megfogalmazása, nyelve, logikus elemzései és a forrásokhoz, kordokumentumokhoz való hűsége okán is.
A magyar kiadás az eredeti munkában megtalálható névmutató mellett tárgymutatóval és magyarázó lábjegyzetekkel is segíti az elmélyült tájékozódást a műben.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!