TÖRTÉNELEM / Németország története kategória termékei
A németek. 2000 év Európa közepén

: A németek. 2000 év Európa közepén

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Németország története Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

358 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631627624

tartalom:

˝Európa a változások korát éli. Az Európai Unió bővülésével átértékelődik az Európa különböző régióiban élő népek szerepe, jelentősége és az Unió keleti irányú bővítése megoldást hozhat az etnikai konfliktusokra a térségben. Az egyes nemzetek békés egymás mellett éléséhez szükséges azonban, hogy azok kölcsönösen megismerjék egymás történelmét, kultúráját, a múltban be töltött szerepét. Bihari Péter könyve a németség két évezredes történetéről ad áttekintést a germán népcsoport ókori szerepétől egészen Németország legújabbkori történeti fejlődéséig. A kötet a német történelem valamennyi fontos szakaszát tárgyalja, a németség egyes történelmi korszakokban betöltött szerepét a könyv terjedelmének megfelelő arányokban elemzi. A szerző helyesen ismeri fel a Németország története szempontjából lényeges történeti korszakhatárokat és ábrázolja az egységes Németország kialakulásáig vezető utat. [...] Németország földrajzi helyzetéből adódóan a történelem folyamán mindig is meghatározta Közép-Európa fejlődésének irányait. Mivel a német birodalom területe számos ma különálló államot magába foglalt, Németország geopolitikai értelemben sajátosan a nyugat- és a kelet-európai fejlődési modell között helyezkedik el, s mint ilyen, vitathatatlanul meghatározó szerepe van az egységesülő Európa jövőbeli kialakításában. (Mannherz Károly)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!