TÖRTÉNELEM / Németország története kategória termékei
A wittenbergai menyegző. Regény Lutherről avagy: mi végre jutott a parasztháború

: A wittenbergai menyegző. Regény Lutherről avagy: mi végre jutott a parasztháború

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Németország története Regény, elbeszélés Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

497 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630730685

tartalom:

1525 - Wittenbergben Luther Márton feleségül veszi Bora Katalint, a szökött apácát. 1525 - Frankenhausennál ezrével hányják kardélre a fejedelmek zsoldosai Müntzer Tamás parasztkatonáit. A két évszám ugyanaz, ám mintha a két esemény s a helyszínek között semmi kapcsolat nem lenne. Vagy talán mégis? Luther doktort ugyanis méltán gyötörheti lelkifurdalás a parasztok kíméletlen lemészárlása miatt, hisz ő maga biztatta az urakat: fékezzék meg engedetlen jobbágyaikat. S nem éppen az önmagával való meghasonlottság, a belső elbizonytalanodás, a kínzó kételyek bírták-e rá a reformátort, hogy feladja magányát, és megértő társat vegyen maga mellé, aki otthont teremt számára, ha már a külvilág eseményei oly lehangolók? Hans Lorbeer, a neves NDK-beli író nagy lélektani felkészültséggel igyekszik közel férkőzni Luther ellentmondásos alakjához, s bemutatni a korszakalkotó egyéniség hétköznapi arcát. A wittenbergai menyegző azonban mégsem csupán egyetlen ember belső vívódásainak krónikája, hanem sodró lendületű történelmi regény. Költött alkjainak sorsa - a parasztok táborából menekülő diáké és Balzeré, a bányászlegényé - legalább annyi érdelődésre tarthat számot, mint a históriai személyeké. Merthogy a fejedelmek vésztörvénye értelmében Bachmann és Balzer halál fiai, ha rájuk bizonyítják: Müntzer seregében harcoltak. S az olvasó, míg izgalommal követi nyomon a két rokonszenves fiatal férfi küzdelmét az életért, bepillantást nyer a késő középkori Wittenberg polgárainak és diákságának mindennapjaiba is, részese lesz a várost lázba hozó rendkívüli eseményeknek: kivégzésnek, rebelliónak, tűzvésznek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!