TÖRTÉNELEM / Németország története kategória termékei
Az európai egység kérdése és Németország (1919-1933)

: Az európai egység kérdése és Németország (1919-1933)

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Németország története Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630562014

tartalom:

"A forrásanyag és a szakirodalom alapján a szerző tanulmányában összefoglalását kívánja adni az 1919-1933 közötti időszakban jelentkező európai egységtörekvéseknek. Gazdasági és politikai orientációjú törekvéseket vizsgál, feltárja a különböző elképzelések indítékait, elemzi a tervekben megfogalmazott koncepciókat, eszméket, motívumokat, és nyomon követi a tervek sorsát a politikai-gazdaságpolitikai gyakorlat útvesztőiben. E kérdések elemzése során Németországnak az Európa-gondolathoz, illetve a konkrét integrációs elképzelésekhez és mozgalmakhoz való viszonyát állítja előtérbe. Németországnak e kiemelése ellenére - mely az európai politikában betöltött szerepével és gazdasági súlyával indokolható - egyetemes történeti és nem szorosan vett német szempontok szerint közelített témájához. Elsődleges feladatának az európai egységelképzelések, tervek és szervezetek történeti elemzését tartotta, a német gazdasági, társadalmi és politikai tényezők részletes analízisére nem vállalkozott."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!