TÖRTÉNELEM / Németország története kategória termékei
Németország története

, : Németország története

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Németország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630533774

tartalom:

Németország igen lényeges szerepet játszott Magyarország történetében. Mindeddig azonban még polgári szemlélettel készült történeti összefoglalás sem jelent meg magyar nyelven. Ezt a hiányt pótolja ez a munka: Németország történetének marxista szempontú összefoglalása. Az 1789 előtti korszakot csak röviden tekinti át, részletesebben az 1789-től napjainkig terjedő időszakot mutatja be. A gazdasági és társadalmi fejlődés legfontosabb mozzanatainak felvázolása mellett főleg eseménytörténetet ad, az osztályharc kérdéseit tárgyalja (parasztfelkelések, forradalmak, munkásmozgalom), Németország nemzetközi helyzetét és szerepét mutatja be. Ausztria történetének ismertetésére is kitér, de csak addig, ameddig az a német állam szerves része volt, tehát a XVIII. századig. A német kultúra fejlődéséről korszakonként értékes áttekintést nyújt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!