TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
Csehszlovákia igazi arca 1945-1948

: Csehszlovákia igazi arca 1945-1948

Kiadás:

Pozsony, 1993

Kiadó:

Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

807149018

tartalom:

"A müncheni egyezmény jóvátételi politikájának egyik legfontosabb részét a csehek és szlovákok nemzetállamának megteremtése képezte, melyet a nemzeti kisebbségek likvidálása, megsemmisítése - kitelepítés és elnemzetietlenítés - révén kívántak megvalósítani. A csehszlovák politikusok többsége úgy vélte, hogy ez a leghatékonyabb belpolitikai módszer annak megelőzésére, hogy München megismétlődjék... Benes elképzelése szerint az első világháborút követő kisebbségvédelmi rendszer azért mondott csődöt, mert veszélyeztette a ˝többség˝ állami szuverenitását. Ezért elutasította a kisebbségvédelmi rendszer felújítását, s új megoldásokat keresett.˝ . . . ˝A kitelepítés szükségességét politikailag a nemzeti kisebbségek kollektív bűnösségével indokolták. A nácizmus minden bűnéért a német kisebbséget tették felelőssé... A nyugati nagyhatalmak nem fogadták el teljes egészében a német kisebbség kollektív bűnösségének elvét, s azt politikájukban nem is alkalmazták. Különösen a magyar kisebbség kollektív bűnösségéről vallott elképzeléseket utasították el."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!