TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
Magyar szigetvilágban ma és holnap

: Magyar szigetvilágban ma és holnap

Kiadás:

New York, 1984

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

0915951061

tartalom:

"Egyre sűrűbben járják a világ magyar szigeteit és a világ szakmai konferenciáit, egyetemeit, fórumait íróink-költőink-tudósaink-művészeink, szót kapva és szót értve, tájékozódva és tájékoztatva. Legjobb tankönyvíróink írják kultúránk legértékesebb kincseit külföldi magyar iskoláink tankönyveibe. Nyugati magyar szülők egyre gyakrabban viszik-küldik gyermekeiket magyarországi nyaraló-nyelvoktató programokra. Egyre rendszeresebbek az együttműködésünket segítő anyanyelvi és egyéb konferenciák, magyarországi és külföldi nemzetközi magyar találkozók. Egyre gyakoribb a külföldi magyar zene- és képzőművészek magyarországi bemutatkozása, és egyre természetesebben közlik külföldi magyar írók és szakemberek műveit a magyarországi irodalmi és szakmai folyóiratok. Egyre hatásosabban tudunk - bár a diktatúrák embertelensége miatt még nem elég eredményesen - emberi jogaikban elnyomott testvéreink védelmében szót emelni, nemzetközi közvéleményt mozgósítani. Sokak hűsége, tudása, kitartó munkálkodása kellett ahhoz, hogy egymás keresésére induljon a sok éledő magyarságtudat és hogy megtalálja, megalkossa az együttműködés lehetőségeit, módjait. Nagy Károly Magyar szigetvilágban - ma és holnap című könyve ennek a húsz éves tudatébresztő, lehetőségteremtő és együttműködés formáló munkának egyik jelentős folyamatába ad betekintést a tiszta forrású kezdetektől a jelen szélesedő, mélyülő sodrású áramlataiig. Alkotó ötletek és elemzések, felelős kritikák és küzdelmek és lényeges eredmények tanúja a kötet. Sokféle írást tartalmaz: rövid felszólalást és szociológiai tanulmányt, interjút és történelmi dokumentációt, polémiát és tudományos fejtegetést, lírai esszét és adatoló beszámolót. Az írások eredeti megjelenési helyét és idejét nyomon követve az olvasó a magyar nemzeti progresszió egyik szerény, de fontos jelenkori szellemi áramlatának és gyakorlati alkotó műhelyének izgalmas fejleményeit kíséri figyelemmel. Figyelemmel és növekvő egyetértéssel a szerző reményei iránt, hogy a kis lélekszámú és kisebbségi kultúrák virágzása egyre több ember számára lesz nem csak a demokratikus tolerancia és az alapvető emberi jogok kérdése, hanem az egyediben rejlő értékek becsben tartásáé, gyarapításáé is, és hogy a magyarságtudat, a magyar közösség- és küldetéstudat vállalása egyre több magyar számára lesz lelkiismereti, becsületbeli kérdés, szívbéli "gond és hitvallás"."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!