TÖRTÉNELEM / Nemzetiségi kérdés kategória termékei
Nemzet, nemzetiség, kisebbség Jugoszláviában

: Nemzet, nemzetiség, kisebbség Jugoszláviában

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Nemzetiségi kérdés Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közös Dolgaink

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632820061

tartalom:

˝Meghatározható-e a nemzeti kisebbség fogalma? Hogyan viszonyulhat a környező világhoz? De egyáltalán van-e helye a nap alatt? És ha igen, lehet-e és kell-e kisebbségek, illetve a kisebbségekhez tartozók jogait úgy szabályozni, mint az általános emberi jogokat? Ezekre a korunk valóságából felénk tóduló kérdésekre keresi a választ Rehák László, aki a szocialista Jugoszláviában évtizedeken keresztül jelentős nemzetiségi-politikai gyakorlati és elméleti tevékenységet fejtett ki. Természetesen a jugoszláviai kérdéseket állítja előtérbe, de azokat világjelenségként tárgyalja, és ha világjelenségeket elemez, akkor éreztetni tudja azok Duna-táji horderejét. Átfogó képet kapunk a jugoszláviai, vajdasági magyarság helyzetéről, sajátosságairól és historikumáról. Láthatjuk, mit jelent az elméletben és a gyakorlatban a területi autonómia, hogyan alakulhat a többség s a kisebbség viszonya mindkét félre nézve előnyösen. Pontosan érzékelhetjük, hogy a humánus kisebbségi létfeltételek kialakítása milyen mértékben kapcsolódik a többség felelősségéhez.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!