SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Cifra János meséi

Cifra János meséi

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Népköltészet Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

440 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630558602

tartalom:

"Nagy Olga, a Magyarországon is jól ismert kolozsvári folklorista jelen kötete az Új Magyar Népköltési Gyűjtemény sorozat "egyéniségkutató" köteteinek hagyományait követi. Mesemondója, Cifra János igen eredeti tehetség volt. Cigány származású, de világnézete, erkölcsi értékrendje megegyezik mindazzal, amit a Maros menti Koronka református magyar parasztsága is magáénak vall. Már apja, nagyapja, akiktől meséit tanulta, sem tudott cigányul, s egy "negyvennyolcas világot" is megért öreg cigány mesemondó is magyarul mesélt neki gyermekkorában. Magyar, cigány és néhol román archaikus, mitikus világkép tárul fel egy erős református öntudattal rendelkező, falusi magyar mesteremberré vált mesemondó előadásában, aki mindezt kálvinista szemmel és hevülettel kommentálja. Izgalmas szellemi kaland Nagy Olga segítségével felfedezni népköltészetünknek ezt a különlegesen értékes és napjainkban már feltárhatatlan tartományát. A magyarországi kiadványokból addig csak elvétve megismerhető Maros menti úgynevezett a-zó nyelvjárással igazából ebben a kötetben találkozhat az olvasó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!