SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Dainák. Lett népdalok

Dainák. Lett népdalok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Népköltészet Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

83 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630747383

tartalom:

"Égi kovács üllőt ver,/szikra hull a tengerbe./Vajon micsoda kovács/szikráztatja a vasát?/ Fönn az égen a Napisten/szórja forró sugarát." A dainák - a lett nép dalai - ezzel a zengő hangütéssel kezdődnek Rab Zsuzsa költő-műfordító válogatásában, és fordításában az ősi ritmusok és dallamok azonos hanghullámain. Szépséges, panteista világba vezetnek el ezek a dalok, kakukkmadarakkal társalognak benne az emberek, akik ugyanúgy a Nap gyermekei, a természet szerves részei, mint a fák, a rétek, a folyók, a felhők és a szelek. A dainákból tanulta a lettek földműves, halász népe az élet íratlan törvényeit és a választ a világmindenség örök kérdéseire. A messze múltban született népdalok élő, lelket igéző nyelve évszázadokig vigasztaló és tápláló eledele volt az idegen elnyomás alatt sínylődő lett népnek, és mindmáig az érzések gazdag és bővizű forrása: hétköznapok és ünnepek öröme.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!