SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Hajnalpelika. Rozsályi népmesék

Hajnalpelika. Rozsályi népmesék

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Népköltészet Mese

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mesék. Mondák. Történetek.

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630552965

tartalom:

A rozsályi kötet értéke abban rejlik, hogy a gyűjtőnek a negyvenes évek végén és az ötvenes évek elején még sikerült szülőfalujában a népmesét természetes környezetében, hallgatóság jelenlétében rögzíteni, tehát többnyire olyan alkalmakkor, mikor jeles mesemondók megszokott hallgatóságuknak meséltek. Őt is csupán a hallgatók egyikének tekintették, aki jegyzetfüzetével olyanféle szerepet tölt be, mint manapság a rejtett mikrofon, azzal a különbséggel, hogy míg az utóbbi, ha véletlenül észreveszik, esetleg riadalmat kelt, Béres András viszont őszinte érdeklődésével inkébb minnél szebb és jobb mesék elmondására késztette a mesemondót. Kötetünk teljes áttekintést nyújt a népmese valamennyi műfajának rozsályi változatairól, jelentőségük arányainak megfelelően: a gyűjtés idején a tündér mesék voltak a legnépszerűbbek, ezt érzékelteti számuk, szépségük és kidolgozottságuk; a legendamesék, a tréfás mesék és az állatmesék elmondásakevésbé volt virtus, ezért számuk is kisebb, előadásuk is egyszerűbb, mint a tündérmeséké.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!