SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Medveünnep közeledik. Vogul regék

: Medveünnep közeledik. Vogul regék

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod; Bratislava, 1986

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó Madách Kiadó

Kategóriák:

Népköltészet Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631145018

tartalom:

"Én, aki ezt a könyvet írom, vogul ember vagyok. Kicsi tajgai népem regéit regélem.. Ne keressetek történeteimben tudományos pontosságot. Szeretném megmutatni népem lelkét, titokzatos életét" - írja a legnagyobb vogul költő bevezetőjében. Emlékezik a múltra, és emlékeiből gyönyörű mesefüzér kerekedik, mely magában foglalja a vogul mítoszok lényegét. Elmeséli, hogyan került szent állatuk, a medve a földre, hogyan keletkezett a világ, hogyan született meg Világügyelő Férfiú, aki bejárja a földet, vendégeskedik a Napnál, utazást tesz az Alsó Világban, és nyolcszárnyú Égi paripáján az Égi Atyához, Toremhez is fölrepül. Sesztalov varázslatos mesélő, aki híven vigyázza kis népe hagyományait. Örömmel adjuk közre rokon népünk irodalmának ezt a gyöngyszemét. Bede Anna kiváló fordítása megőrizte az eredeti gyönyörű költői nyelvét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!