SZÉPIRODALOM / Népköltészet kategória termékei
Öregapó karmantyúja. Lett népmesék

Öregapó karmantyúja. Lett népmesék

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Népköltészet Mese Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

138 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631129020

tartalom:

"Réges-régen, öreg időkben, emberemlékezet előtt" az erdő vadjai és madarai sokat civakodtak. Hogy véget vessenek a torzsalkodásoknak, elhatározták, hogy dolgozni fognak, és megásták a medrét egy nagy folyónak, a Daugavának. "Hajdanában, mikor még a kő is lágy volt, igen nehéz volt a földön az élet, mivel nem volt még tűz." A pokol gyomrában őrizték, és a pók lopta el, hogy könnyebbé tegye az emberek életét. A lett nép sajátos, színes mesevilágából adunk ízelítőt ebben a kötetben. Az erdőkkel borított, vizekben gazdag tájon élő lettek mondákat fűztek folyóik keletkezéséhez, erdeiket mesebeli lényekkel népesítették be. Meséik a haza szép tájairól szólnak és a halász-, vadász-, földműves nép küzdelmes életéről. Hőseik - mint más népekéi is - a szegények fiai, bátrak, nagy erejűek, éles eszűek, leleményesek, és mindig győz a kapzsiság, telhetetlenség, gonoszság fölött."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!