TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Hallottátok-e már hírét?

: Hallottátok-e már hírét?

Kiadás:

Budapest, 1987

Kategóriák:

Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Csáky Károly a Honti barangolások című honismereti tárgyú könyvvel debütált 1985-ben. Első könyvét nagy érdeklődéssel fogadta olvasótáborunk, sikerét jelzi, hogy hamar eltűnt könyvesboltjaink polcairól. Új könyvében a szerző a jeles ünnepekhez fűződő népi szokás- és hiedelemvilággal foglalkozik. Ezek a szokások és hiedelmek elsősorban az ősi pogányságban gyökereznek, és a hivatalos egyházi felfogással szemben álltak. Az egyház sok ilyen szokást betiltott, és ezáltal az őstörténetre vonatkozó sok értékes és pótolhatatlan emléket is elpusztított. Csáky Károly kutatási területe a Középső-Ipoly mente mintegy húsz községe. A szerző főleg Manga Jánosra, a két háború közötti szlovákiai magyar néprajztudomány egyik legismertebb kutatójára hivatkozik, de tisztelettel idézi Szeder Fábián és Ipolyi Arnold munkáit is. Csáky Károly új könyve jelentős hozzájárulás a csehszlovákiai magyar nemzetiség múltjának kívánatos feltárásához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!