TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
A Bakony néprajza

: A Bakony néprajza

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Néprajz Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p., kih. tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝A veszprémi ˝Bakony˝ múzeum igazgatójának, a Balaton-vidék kiváló ismerőjének ez a kötete a Dunántúl egyik legnevezetesebb etnikai egységének népszerű nép-és tájrajzi összefoglalója. A színes, olvasmányos stílusban megírt könyv anyagának nagy része eredeti gyűjtés. Megismerjük belőle a Bakony népének történetét, gazdálkodását, iparát, kereskedelmét, a települések kialakulását, a jellemző hegyvidéki építkezési módokat, a népszokásokat, és betekintést nyerünk az itt élő emberek hiedelmeinek világába is. A szerző nemcsak adatokat sorol fel, hanem mesél is: boszorkányhistóriákat, betyártörténeteket, népballadákat tárja elénk, egy pusztuló életforma kultúrájának legszebb, legérdekesebb darabjait. A halódó régi mellett hírt ad Vajkai a születő újról is, beszámol arról a nagy átalakulásról, amely a felszabadulás után, az iparosítás következtében indult meg a vidéken. A szépkivitelű, formás kis könyvecskét kb. hatvan fénykép illusztrálja és egy Bakony-térkép egészíti ki, amely jó segítséget nyújt az olvasónak a vidéken való eligazodásban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!