TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
A hagyományos műveltség továbbélése. Az I. magyar-jugoszláv folklór konferencia előadásai (Budapest, 1983. november 1-3.)

A hagyományos műveltség továbbélése. Az I. magyar-jugoszláv folklór konferencia előadásai (Budapest, 1983. november 1-3.)

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

MTA Néprajzi Kutatócsoport

Kategóriák:

Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Folklór és Tradíció

Terjedelem:

478 p.. ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Tallózás a tartalomból: R. Várkonyi Ágnes: Magasműveltség és népi tudatvilág Magyarországon a 17-18. század fordulóján, Kriza Ildikó: Hunyadi és Mátyás énekek a magyar és délszláv folklórban, Nagy Ilona: Apokrif legendahagyomány, balkáni bogumilizmus, Jacoski Vojislav: A folklór szerepe a kortársi makedon drámairodalomban, Peneva-Vince Lili: A bor- és kávéivás a bolgár népdalokban, mint a vallás és etnosz ismertetője, Dömötör Tekla: Egy baranyai füvesember arcképe, Jung Károly: A kétkarácsonyi cérna / Adatok a boszorkány felismerésének és elhárításának kérdéséhez a magyar-délszláv egybevető vizsgálat tükrében, Horváth Sándor: Temetkezési szokások a nyugat-magyarországi, gradiscei horvátoknál: a halotti korona

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!