TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
A Kárpát-medence néprajzi kincsei

A Kárpát-medence néprajzi kincsei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Néprajz Népművészet Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631911381

tartalom:

"Szelestey László néprajzkutató egyedülálló összeállítást készített elő kiadásra. Déri Frigyes egykori kormányfőtanácsos az 1920-as évek elején neves szakemberek segítségével grafikai gyűjteményt hozott létre. Terve az volt, hogy olyan képes albumot állíttasson össze, amely a Kárpát-medencében fellelhető magyar népművészetet hitelesen reprezentálja. Az album megszerkesztésére a magyar néprajztudomány akkori legjobb képviselőit, Bátky Zsigmondot, Györffy Istvánt, Madarassy Lászlót és Viski Károlyt kérte fel. A szerkesztők felkérésére rövid idő alatt 350 lapot készítettek a néprajz iránt fogékony grafikusok. A Debrecenbe került rajzokból azonban mindeddig nem készült el a tervezett album. A kiadás terve többször felmerült, de az egész anyag a Déri Múzeum Néprajzi Adattárában a mai napig várt a kiadásra. E felbecsülhetetlen értéket képviselő gyűjteményből válogatást ad közre a Nemzeti Tankönyvkiadó e képes albumban. A jelenleg is őrzött 322 lapból közel 270 került bele a kiadványba, az album előszavát Varga Gyula néprajzkutató, a Déri Múzeumban őrzött grafikai anyag egykori kezelője írta. A kiadvány képanyaga az egész Kárpát-medence területéről származó gyűjtések rajzi rögzítése, amely a népművészet utolsó, még összefüggő korszakáról ad hiteles áttekintést. Ennek a felbecsülhetetlen értékű anyagnak a kiadása igazi könyvcsemege a könyvritkaságok iránt érdeklődők, a népi kultúra, a néprajz tanulmányozói s a szép és értékes könyvet kedvelő olvasók számára. A könyv ajándékként külföldieknek is kiváló, angol nyelvű bevezetője és képjegyzéke alapján. A határon túl élő magyarok érdeklődésére is számot tarthat."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!