TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Don Juan tanításai. A tudás megszerzésének jaki módja

: Don Juan tanításai. A tudás megszerzésének jaki módja

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Néprajz Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963282461x

tartalom:

˝A címben szereplő don Juan ugyan nem azonos a híres nőhódítóval, tanításai azonban Castaneda jóvoltából már csaknem három évtizede hódítanak szerte a világon. Csak a Penguin Kiadó több mint hússzor jelentette meg! Carlos Castaneda néprajz szakos hallgatóként gyógyító és különleges hatású növényekkel kapcsolatos indián hiedelmeket gyűjtött Amerika délnyugati vidékein, amikor 1960-ban találkozott don Juannal, a Mexikóból elszármazott jaki indián varázslóval, akit a bennszülöttek félelemmel vegyes tisztelettel öveztek. Öt évre tanítványául szegődött, s ez alatt az idő alatt don Juan misztikus tudása elvezette őt - hallucinációt okozó növénykeverékek elfogyasztását követően - a gyönyörnek és a félelemnek a nyugati civilizáció fogalmi rendszerével megközelíthetetlen dimenzióihoz. Tudata határait kitágító szerek (a peyote, a datura és különböző gombák) hatását követően Castaneda nemcsak szellemekkel és sámánokkal találkozott, hanem varjúvá változva átélte a halált is, és három ízben találkozott Mescalitóval, a peyote istenével. Végezetül egy minden képzeletet felülmúló szörnyű éjszaka után don Juan tanítványa rájött arra, hogy már az életét fenyegetik azok az erők, melyeket képtelen igazán megérteni. Így feladta a harcot, hogy a tudás megszerzésének jaki útján elérje célját, és tudással bíró ember váljék belőle, bár ˝rátalált a szívvel megtett helyes útra˝. Néhány hónapnyi eszmélés után jegyzetei alapján Castaneda megírta ezt a rendkívüli könyvet, melynek hódító útja azóta is tart.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!