TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Faragás

: Faragás

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Néprajz Népművészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népművészet

Terjedelem:

36 p. 26 t.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A fa- és csontfaragás a magyar népművészet egyik legszebb, legváltozatosabb ága. A fennmaradt legrégibb tárgyak kora nemigen haladja meg a másfélszáz esztendőt, de kétségtelen, hogy a nép sok-sok százada faragja a mindennapi élet használati tárgyait, amelyeket gazdag képzelete különféle díszítményekkel szépít meg. Amikor a magyar népi faragóművészetről beszélünk, mindenekelőtt a pásztorművészetre gondolunk. Nehéz élete volt a pásztorembernek, de függetlenebb volt az urasági cselédnél, a falubeli szegényparasztnál; az állatok mellett jutott ideje a szemlélődésre, a természet megfigyelésére, s ha megvolt hozzá a tehetsége és a szükséges anyag - a fa, meg a szaru -, gyönyörűen kifaragta és díszítette használati tárgyait: a kampót, botot, ostort, baltanyelet, csanakot (ivócsészét), kanász- és ivókürtöt, a víztárolásra szolgáló kobakot, a só- és paprikatartót, a kenőcstartókat, a késnyelet, a főzőkanalat, a tükröst, borotvatokot, gyufatartót, dohánydobozt, furulyát, óraláncot stb."

leírás:

Gerincén kis szakadás.

Állapot:

közepes

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!